BIY AD

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Zirve Ankara'da Belirleniyor

Beko Basketbol Liginde normal sezonun son haftasına girerken ilk dört mücadelesi heyecanı son hafta devam edecek. Efes Pilsen'in liderliği garantilediği ligimizde Play-Off'lar öncesi; ikinci, üçüncü ve dördüncü sıranın belirlenmesi son maçlara kaldı. Zirvenin belkide en önemli randevusunda haftaya ikinci sırada giren Türk Telekom ile dördüncü sırada bulunan Galatasaray Cafe Crown, Ankara Atatürk Spor Salonunda karşı karşıya gelecek..

9 Mayıs 2009 Cumartesi günü, saat 15:00'te başlayacak mücadeleyi basketbolseverlerin ücretsiz olarak izleyebileceği açıklandı. Karşılaşmayı ev sahibi Türk Telekom kazanırsa ligi ikinci sırada tamamlayacak ve olası bir Play-Off eşleşmesine 1-0 önde başlayacak. Galatasaray Cafe Crown ise bu sonuçla dördüncü sırada normal sezonu tamamlayacak. Karşılaşmayı eğer sarı-kırmızılılar kazanırsa iki ihtimal bulunuyor. Fenerbahçe Ülker sahasında Pınar Karşıyaka'yı yenerse ikinci sırada sezonu tamamlayacak ama eğer mağlup olursa sıralama üçlü averaja bağlı olacak. Galatasaray'ın dördüncü sıradan kurtulmak için rakibini mutlaka en az 17 sayı farkla mağlup etmesi lazım ve Fenerbahçe Ülker'in galip gelip ikinci sırada yer alması lazım. Çünkü Fenerbahçe de mağlup olup sıralama üçlü averaja kalırsa, üçlü averajda da en kötü averaja sahip takım Galatasaray Cafe Crown olacak..

Bu zorlu karşılaşma öncesinde ev sahibi ekipte sakatlığı nedeniyle geçen hafta forma giymeyen Khalid El-Amin'in bu maçta oynayabilecek olmasının sevinci yaşanıyor. Türk Telekom cephesinde; ayağında stres kırığı bulunan ve yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalacak Chris Lang dışında eksik oyuncu yok şu an için. Konuk Galatasaray Cafe Crown'da sakatlığı süren Milan Gurovic kadroda olmayacak. Bu arada kulüpte yaşanan maddi kriz ve oyuncuların yaklaşık üç aydır paralarını alamaması Galatasaray cephesinde moralleri oldukça bozdu. Antrenmana çıkmayan oyuncuların bu maçta gösterecekleri performans ise merak konusu..

Hiç yorum yok: