BIY AD

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Bir Dev'in Çöküşü.

İtalya ve Avrupa basketbolunun en önemli kulüplerinden olan Fortitudo Bologna, İtalya Birinci Ligi Seria A'nın son hafta karşılaşmasında Banca Tercas Teramo'ya 72-73'lük skorla mağlup olarak İkinci Lige düşmekten kurtulamadı..

Teamsystem, Skipper ve Climamio Bologna isimleriylede hatırlayacağımız 1932 kuruluşlu kulüp, bu sezon Gmac Real Estate Bologna ismiyle mücadele ediyordu.. İtalya Liginde oynadığı 30 karşılaşmada 10 galibiyet alabilen Fortitudo, tartışmalı bir maçın sonunda sahadan 72-73'lük skorla ayrılınca Snaidero Udine ile birlikte İkinci Lige düşen ikinci ekip oldu. Banca Tercas Teramo ise bu galibiyetle ligi üçüncü sırada tamamladı. Genel Menajerliğini bir dönem Efes Pilsen formasıda giyen Zoran Savic'in yaptığı Fortitudo'nun bu sezonki kadrosunda; Gregor Fucka, Lazaros Papadoupulos, Uros Slokar ve Huertas Marcelinho gibi önemli isimler yer alıyordu..

Daha önce; Conrad McRae, Carlton Myers, Milos Vujanic, Marko Jaric, Matjaz Smodis, Carlos Delfino, Marco Belinelli, Tyus Edney, Preston Shumpert, Damir Mulaomerovic ve David Rivers gibi ünlü ve ülkemizde tanıdık oyuncular da Bologna ekibinin formasını giymişti..

1 yorum:

agopist dedi ki...

Sen misin beni 2004'te Final 4'ten eden.. Oh olsun..