BIY AD

19 Mayıs 2009 Salı

Efes Turladı, Galatasaray Avantaj Yakaladı

Beko Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final serilerinde heyecan devam ediyor. Serilerin 18 Mayıs'ta yapılan ikinci maçlarında; Darüşşafaka Cooper Tires'ı 87-60 ile geçen normal sezon lideri Efes Pilsen, seride durumu 3-0 yaparak yarı finale yükseldi..

Dengeli giden ilk yarının ardından ikinci yarıda maça ağırlığını koyan ve üçüncü çeyreği 31-8 gibi önemli bir skorla önde geçen lacivert-beyazlılar, asistlerde 26-12 gibi etkileyici bir farkla sonuca gitmeyi başardı. Efes Pilsen'de bu maçta forma giyen 10 oyuncu da sayı üretirken; Charles Smith 15, Kerem Gönlüm 14, Preston Shumpert 13, Mario Kasun da 10 sayı ile skorda öne çıkan isimler oldular. Genç kadrosu ile sezonun flaş ekibi olan Darüşşafaka da ise; Sean Banks 15, Barış Hersek ise 11 sayı ile mağlubiyete engel olamayan isimlerdi..

Çeyrek finalin derbi mücadelesinde ise geniş rotasyonlu kadrosunu rakibine oranla daha iyi kullanan Galatasaray Cafe Crown, sahasında konuk ettiği Beşiktaş Cola Turka'yı 80-66 ile geçerek seride durumu 2-0 yaparak önemli bir avantaj yakaladı. Özellikle dış şutlardaki etkinliği ile sonuca giden sarı-kırmızılılarda ABD'li oyuncular; Antonio Tolliver 20, Rashid Atkins 18, Antonio Graves ise 13 sayı ile skor yükünü çeken isimler oldular. Siyah-beyazlılarda ise sakatlığı nedeniyle forma giymesi son anda belli olan ABD'li guard Mire Chatman kaydettiği 22 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Cevher Özer ise 20 sayı ile karşılaşmayı tamamladı..

İki sayılıklarda ve serbest atışlarda rakibinden daha az sayı bulan Galatasaray Cafe Crown'a maçı kazandıran en önemli etken ise kaydedilen 9 üç sayılık isabeti oldu. Konuk ekip ise maç boyunca sadece 3 dış şut kaydederken, bu şutlarda ise Cevher Özer imzası vardı. İki ekibinde çok şeyler beklediği şutörleri ise maç boyunca üç sayılık atışlarda felaket bir performans gösterdiler. Galatasaray cephesinde Antonio Graves 1/6 gibi düşük yüzdeli üç sayılık isabet oranı tuttururken, Beşiktaş'ta da Jimmy Baxter, 2 dış şut denemesindende sayı bulamayarak büyük hayal kırıklığı yarattı.. Serinin üçüncü maçı ise 21 Mayıs Perşembe günü Akatlar'da oynanacak..

Hiç yorum yok: