BIY AD

17 Mayıs 2009 Pazar

Galatasaray Cafe Crown 84-74 Beşiktaş Cola Turka


Bu yazı Basketbol Günlüğü blogunun yazarı Ahmed Salih tarafından kaleme alınmıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

Mire Chatman altı buçuk dakika oyunda kaldı 10 sayı, 3 ribaunt, 1 asist yaptı; oyunu tek başına forse ediyordu... Chatman oyundayken kontrol Beşiktaş'ta idi, Chatman çıktıktan sonra bile oyun dengede gitti. Hatta üçüncü çeyreğin son dakikalarında Beşiktaş öndeydi... Son çeyrekte dar rotasyonları ve sıcaktan ötürü yoruldular, oyundan düştüler...

Şimdi birkaç istatistik vereceğim:

Beşiktaş'ın üç pota altı oyuncusu var: Cevher, Wesson ve Adem... Adem 12 dakika oynadı, diğer iki oyuncu neredeyse hiç oyundan çıkmadılar. Bu iki oyuncu da sırtı dönük oynayamıyor. Fizik olarak güçlü oyuncular değil. Adem'in bu seviyeler için ne kadar vasat bir oyuncu olduğunu söylememe gerek yoktur sanıyorum... Cevher ve Wesson maç boyunca sadece üç faul yapmış! Bu ne demektir? Rakibin en zayıf noktasına Galatasaray Cafe Crown hiç saldırmamış. Elinde bu kadar pota altı oyuncusu var ve faul sorunu yaşayan takım yine Galatasaray ! İnanılır gibi değil!

Her zamanki gibi dış şut ve serbest atış yüzdesi kötü ötesi idi sarı kırmızılıların. Rakipleri çok iyi savunma mı yaptı? Hayır!.. Bu tamamen konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanıyor. Zaten yüzlerine bakınca hasbelkader birşeyler yapmaya çalıştıklarını görüyorsunuz... İki sayılık atışlardaki yüksek yüzdeye gelince... İki sayılık basketlerin çoğu boş turnike ve smaçlarla üretildi. Beşiktaş üçüncü çeyrekte biraz savunma yaptı tıkandı Galatasaray, sayı atamadılar... Bir ara yine topu eline alan dışarıdan "sallamaya" başladı!..

Milojevic ve Graves'i Beşiktaş'a verse Galatasaray bu seride maç kazanabilir mi sizce? Oysa Milojevic ve Graves'in Beşiktaş'a verilmesi durumunda bile Beşiktaş'tan daha pahalı bir kadroya sahip sarı-kırmızılılar. Kadrolar arasında bu kadar kalite ve derinlik farkı varken durumun vehameti ortada!

Bugüne dek yazmamıştım ama, artık sürekli tekrar edince değinmek iktiza etti. Koray Mincinozlu ilk çeyrekte iki faul alan oyuncuları ısrarla oyunda tutuyor ve oyuncu faul problemine girip oyundan kopuyor. Bugün de Atkins aynı sorunu yaşadı...Tamam, Koray Mincinozlu'dan Ergin Ataman performansı göstermesi beklenmiyor fakat, en azından sahada olup bitene hakim olmalı. İyi oynayan oyuncuyu kenarda soğutmamalı, faul sorunu yaşaması muhtemel oyuncuyu kenarı almalı vs... Yani bunu da yapmayacaksa, ne diyelim!

İlk maç gösterdiki normal sezona göre çok fazla şey değişmemiş. Bir Efes Pilsen'e bakıyorum, bir F.bahçe Ülker'e bakıyorum; bir Galatasaray ve Türk Telekom'un oynadığı basketbola bakıyorum. Arada en az üç-dört seviye fark var. Kadrosunun hakkını veremeyen iki takım var: Galatasaray ve Türk Telekom!

Ahmed Salih

1 yorum:

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Maçın skoruna yansıyan en önemli fark, bana göre o dakikaya kadar en etkili isim olan Mire Chatman'ın sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalması oldu. Mehmet Yağmur yine elinden geleni yapsa da, son bölümde yüksek tempo oldukça zorladı iyice daralan rotasyonu. Chatman'ın kulağında bir problem var ve ikinci maçta sahada olmasına büyük uğraş veriliyor fakat kesin durumu maç saatinde belli olacak. Eğer oynarsa yine dengede bir seri olur ama o olmadan Kartal'ın kanat çırpması zor görünüyor seri boyunca..