BIY AD

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Berlin'de Zafer Pao'nun Oldu..

Euro League'de Final-Four heyecanı Berlin'de tamamlandı. Finalde; son şampiyon CSKA Moskova'yı 73-71 mağlup eden Yunan ekibi Panathinaikos, zafere ulaşan taraf oldu..

Kontrollü oyunu ile baştan sona üstün götürdüğü maçta dış atışlarla sonuca giden Pao'da ayrıca; NBA patentli Yunan guard Vassilis Spanoulis, Final-Four'un MVP'si seçildi.. 13238 biletli seyircinin izlediği mücadelede ilk yarıyı 48-28 gibi farklı üstünlükle geçen Panathinaikos karşısında ikinci yarıda biraz daha toparlanan CSKA, şansını son topa kadar taşıdı fakat 6 saniye kala Ramunas Siskauskas'ın üç sayılık şutu isabetli olmayınca "Yeşiller" sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı..

Şampiyon Panathinaikos adına; 13 sayı, 8 ribaund ile oynayan Antonis Fotsis ve 13 sayı atan Vassilis Spanoulis en skorer isimler olurken; 10 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 1 top çalma ile oynayan Örümcek Adam lakaplı Dimitris Diamantidis bu maçta öne çıkan en önemli isimdi. Sarunas Jasikevicius ise maçı; 10 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile tamamlamayı başardı.. CSKA Moskova cephesinde ise; Rus milli takımının da guardı olan J.R Holden 14 sayı, 4 asist ile takımının en etkili ismi oldu. Moskova ekibinde ayrıca Ramunas Siskauskas ve Trajan Langdon'da karşılaşmayı 13'er sayı ile noktaladılar..

Üçüncülük maçında ise Regal Barcelona ile Olympiakos karşı karşıya geldiler. Rakibine oranla daha kontrollü oynayan ve yüzdeli isabetler bulan Regal Barcelona, sahadan 95-79 gibi farklı bir galibiyetle ayrılmayı başardı..

Regal Barcelona adına; 9/14 isabet oranı ile karşılaşmayı 20 sayıyla tamamlayan Danimarka'lı Power Forvet David Andersen, karşılaşmanın en değerli oyuncusu olmayı başardı. Katalan ekibinde ayrıca; Jaka Lakovic ve Juan Carlos Navarro karşılaşmayı 14'er sayı ile tamamladılar. Temsilcimiz Ersan Ilyasova ise maçı 7 sayı ile tamamladı. Katalanlar ayrıca rakiplerine ribaundlarda 34-22 gibi önemli bir üstünlük kurmayıda başardılar.. Dev bütçesi ile sezonun en dikkat çeken ekiplerinden olan Olympiakos'ta ise; ABD'li guard Lynn Greer'in 19 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve son günlerin formda ismi Ioannis Bourousis'in 17 sayı, 9 ribaund, 2 asistlik performansları galibiyete yeterli olmadı. Olympiakos cephesinde; sakat olan Panagiotis Vasilopoulos ile birlikte NBA patentli oyuncular; Josh Childress ve Jannero Pargo'nun forma giymemesi Pire ekibinin direncinin erken kırılmasına neden olan en önemli etkendi. Sakatlıktan çıkan Michalis Pelekanos 18 dakikada sadece 3 sayı üretebilirken, sansasyonel pivot Sofoklis "Big Sofo" Schortsanitis de bu maçta süre bulamayan tek oyuncu oldu..

Hiç yorum yok: