BIY AD

5 Mayıs 2009 Salı

Genç Yetenekler 3: Evren Büker




Makospor altyapısında başladı spora,futbola demiyorum dikkat edin spora. Çünkü futbolla girmiş sporun büyülü dünyasına,ama o büyüyü daha da fazla hissedebileceği yere, basketbola
başlaması da çok uzun sürmemiş. Abisi Serhat Büker'in basketbol oynarken idmanlarını seyrederken çıkmış yola,şimdi kendisi de gençlere örnek olan o büyük sporculardan birisi oluvermiş.

Makospor altyapısında basketbola da başladı sonra,tıpkı abisi Serhat Büker ve takım arkadaşı Ahmet Erdoğan gibi... Daha sonra TB2L ekiplerinden Yeşimspor'a transfer oldu 2001-2002 sezonunda. Gösterdiği başarılı basketbolla Yücel Platin'in dikkatini çekmeyi başaran Evren'i üç sene önce takımına dahil etti Yücel Hoca da...

Hemen istatistiklerini de girip klasik olduğu üzere pozitif ve negatif yönlerinden bahsetmeye başlayalım:

2006-2007 Sezonu: 8,1 Sayı 2,5 Ribaund 2,2 Asist

2007-2008 Sezonu: 9,1 Sayı 3,0 Ribaund 2,2 Asist

2008-2009 Sezonu: 13,1 Sayı 4,4 Ribaund 4,0 Asist



Pozitif Yönleri


Atletizmi: Bir guard için inanılmaz derecede iyi bir fiziğe ve atletizme sahip, yalnız bir problem var ortada. Bu atletizmini ve fizik avantajını şu an için sadece savunmada kullanıyor,hücumda pek faydalanmıyor bu özelliklerinden. Bu noktada kendini geliştirmesi,basketbolunu bir seviye yukarıya taşıyabilmesi için çok önemli.

Savunma: Az önce de kısaca değindiğimiz gibi fiziğini savunmada pozitif yönde kullanabiliyor. Rakipleri için son derece korkutucu bir savunmacı Evren. Ayaklarının zamanla biraz daha hızlanacağını düşünürsek Türkiye'nin Ron Ron'u geliyor diyebiliriz. :)

Asistçi Yönü: Geçtiğimiz sezonlarda çok fazla bahsetmediğimiz bir nokta bu da... 2,2 gibi sıradan sayılabilecek bir ortalaması varken kendisinin asist alanında bir anda baktık ki bu sezon bu noktada ilk 10 a yerleşivermiş. Bu alanda bir numara oynamayan oyunculardan da Ufuk Kaçarla beraber en yüksek ortalamaya sahip olanı. İşte kritik nokta da bu.

Negatif Yönleri

Potaya Pek Bakmayışı: Anlayamıyorum niye böyle yapıyor. Boş kalmadıkça ve kritik noktalar gelmedikçe takımda sahadaki son skor opsiyonlarından biri haline geliyor. Ancak boş kalacak yahut kendisine ihtiyaç duyulacak öyle alıyor topu eline. Bu kötü birşey değil, ama onun sayı ortalamasını daha yüksek görmek istiyoruz. Derdimiz de bu. :)

Top Kaybı: 35 Dakika süre alan bir oyuncu için ideal gibi görünse de 2,7 olan top kaybı ortalamasını daha aşağılara çekmesi şart.
Şutu: Kimse şutunu beğenmiyor Evren Büker'in ama son zamanlarda çok geliştirdi bu noktada kendisini. Ekstradan sürekli şut çalıştığını biliyorum ben kendi adıma. Bunun yanında çok çok iyi bir şut mekaniği var,bu şartlarda şutunu geliştirmemesi imkansız gibi geliyor bana. Yakında eksilerini söylerken kimse şutundan bahsetmeyecek,emin olabilirsiniz.
Aman Dikkat

Aman dikkat diyelim,bu sezonki transferini yaparken dikkat etsin. Aman dikkat! Sakın ola öyle iki-üç numaralı mevkilerde birçok oyuncusu olan bir takıma gitmesin, büyükleriyle birlikte bu transfer işini iyi analiz etsin; hiç yoktan güzelim seneleri yanmasın. :)

Gelecekteki Versiyonu

Yakın tarihte bu tarz oyuncu pek yetişmedi Türkiye'de. Gelecekteki versiyonuna Evren Büker diyeceğim. Haa,mevzu bahis NBA ise de Ron Artest diyeceğim. Dilerim Türk basketbolunun gelecekteki en önemli yıldızlarından olan Evren Büker,ömrünün geri kalanında yaptığı olumlu işlerle dilimizden hiç düşmeyen biri olur.

Hiç yorum yok: