BIY AD

5 Mayıs 2009 Salı

Pargo'nun Bileti Kesildi

Dev bütçesi ile sezona Yunanistan Ligi ve Euro League şampiyonluğu parolasıyla giren fakat Euro League Final-Four'unda ezeli rakibi Panathinaikos'a yarı finalde, Regal Barcelona'ya ise üçüncülük maçında boyun eğerek dördüncülükle yetinen BC Olympiakos'ta bekleneni bir türlü veremeyen NBA patentli ABD'li guard Jannero Pargo'nun sözleşmesi feshedildi..

Ocak ayında sakatlanan Josh Childress'ın yerine kırmızı-beyazlılara katılan Pargo, Yunan Ligi'nde oynadığı 4 maçta; 5.0 sayı, 2.0 asist ortalamaları tutturmuştu. Tecrübeli oyuncu, 11 maçta 12.3 dakika ortalama oynama süresiyle görev yaptığı Euroleague'de ise 3.5 sayı, 1.4 asist, 0.8 ribaund, 0.4 top çalma istatistikleriyle oynadı. Final-Four yarı finalinde şampiyon Panathinaikos'a karşı sadece 3 dakika sahada kalan ve sayı atmayı başaramayan Pargo, üçüncülük maçında ise forma giymemişti.

Artık sadece Yunanistan Ligi şampiyonluğunu hedefleyen Pire ekibinde gözden çıkarılan Pargo'nun en önemli gönderilme sebebi de hiç kuşkusuz Yunan Ligi'nde en fazla 2 Avrupa Birliği dışından oyuncu bulundurma zorunluluğu..

Hiç yorum yok: