BIY AD

16 Mayıs 2009 Cumartesi

Potanın Perileri Hedefe Kilitlendi..

7-20 Haziran 2009 tarihleri arasında Letonya'da düzenlenecek 32. Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Bayan Basketbol Takımımızın aday kadrosu ve yapılacak hazırlık maçlarının programı Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklandı..

Hazırlıklarına 4 Mayıs'ta İstanbul'da başlayan milliler, çalışmalarını 30 Mayıs'a kadar burada sürdürecek.. 19 Mayıs Salı ve 20 Mayıs Çarşamba günü Çek Cumhuriyeti ile 2 hazırlık maçı yapacak olan bayan milliler, daha sonra 22-24 Mayıs tarihlerinde İspanya, Polonya ve Belarus'un da yer alacağı Zafer Kupası'na katılacak. A Milli Bayan Takımı, turnuva kapsamında 22 Mayıs'ta Polonya, 23 Mayıs'ta Belarus, 24 Mayıs'ta da İspanya ile karşı karşıya gelecek. Bu arada Potanın Perileri ile Çek Cumhuriyeti Bayan Milli Takımı arasında 19 Mayıs 2009 tarihinde oynanacak mücadeleyi basketbolseverler ücretsiz olarak izleyebilecek. Bu anlamlı günde, Ahmet Cömert Spor Salonunda oynanacak dostluk mücadelesi saat 17:00'de başlayacak..

A Millilerimiz Şampiyona öncesi hazırlıklarının son etabında Letonya'ya giderek, 1-2 Haziran'da Şampiyonanın evsahibi Letonya ve Ukrayna ile birer hazırlık maçı yaparak hazırlıklarını tamamlayacak. Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan ve oldukça zorlu bir grupta yer alan millilerimiz; 32. Avrupa Şampiyonası'nda Rusya, Litvanya ve Sırbistan ile aynı grupta mücadele edecek. Perilerimiz grupta; 7 Haziran'da Rusya, 8 Haziran'da Litvanya, 9 Haziran'da da Sırbistan ile karşılaşacak..

Sakatlıkları bulunan Galatasaray'lı Işıl Alben ve Beşiktaş Cola Turka'dan Tuğba Taşçı'nın yer almadığı A Milli Bayan Basketbol Takımı'nın bu şampiyona için açıklanan 18 kişilik aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Naile İvegin, Melek Bilge (Beşiktaş Cola Turka), Gülşah Gümüşay (BOTAŞ Spor), Hülya Özkan (Ceyhan Belediyesi), Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Nevin Nevlin (Fenerbahçe), Yasemin Horasan, Şaziye İvegin, Bahar Çağlar, Tuğba Palazoğlu, Yasemen Saylar, Esra Şencebe (Galatasaray), Sariye Gökçe (Mersin Büyükşehir Belediyesi), Nilay Yiğit (Panküp TED Kayseri Koleji), Nihan Anaz (Samsun Basketbol), Dilek Ünüvar (Tarsus Belediyesi).

Hiç yorum yok: