BIY AD

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Play-Off'ta Dev Seri..

Beko Basketbol Liginde Play-Off Çeyrek Final serilerinin başlamasına kısa bir süre kala gözler Galatasaray Cafe Crown-Beşiktaş Cola Turka serisinde olacak. Şimdiden en çekişmeli geçecek seri olarak görünen dev randevu öncesinde takımlarda hazırlıklar devam ediyor..

Normal sezonda oynanan mücadelelerde iki ekipte kendi sahasında galibiyete ulaşmıştı. Akatlar'da rakibini 66-58 mağlup eden Beşiktaş Cola Turka, Ayhan Şahenk'te ise sahadan 111-94'lük skorla mağlup ayrılmıştı.. Normal sezonu Beşiktaş Cola Turka'nın bir basamak üstünde tamamlayan Galatasaray Cafe Crown, bu seride saha avantajına sahip olacak..

Galatasaray cephesinde uzun süredir sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Milan Gurovic'in seride forma giyebilecek durumda olduğu açıklandı. Bir süre önce mide rahatsızlığı geçiren Beşiktaş kaptanı Haluk Yıldırım'ın da bu seride forma giymesine engel bir durum olmadığı belirtildi..

Serinin ilk maçı 16 Mayıs Cumartesi günü saat 19:30'da Ayhan Şahenk Spor Salonunda oynanacak. İki takım yetkilileri arasında yapılan sezon başındaki anlaşmadan dolayı konuk ekip taraftarları seri boyunca deplasman maçlarında yer almayacaklar.. Bu arada serinin ilk iki karşılaşması Digiturk Spormax kanalından naklen yayınlanacak, serideki diğer maçların yayıncı kuruluşu ise henüz açıklanmadı.. İlk iki karşılaşmanın biletleri Biletix'ten 5 ve 15 TL karşılığında satışa sunuldu..

Bu serinin maç programı ise şöyle;
16 MAYIS CUMARTESİ
19.30 Galatasaray Cafe Crown - Beşiktaş Cola Turka (Ayhan Şahenk Spor Salonu)

18 MAYIS PAZARTESİ
20.00 Galatasaray Cafe Crown - Beşiktaş Cola Turka (Ayhan Şahenk Spor Salonu)

21 MAYIS PERŞEMBE
Beşiktaş Cola Turka - Galatasaray Cafe Crown (Beşiktaş Cola Turka Arena)

23 MAYIS CUMARTESİ (Gerekirse)
Beşiktaş Cola Turka - Galatasaray Cafe Crown (Beşiktaş Cola Turka Arena)

26 MAYIS SALI (Gerekirse)
Galatasaray Cafe Crown - Beşiktaş Cola Turka (Ayhan Şahenk Spor Salonu)

5 yorum:

agopist dedi ki...

Akatlar 2 maçta doldu. Biri GSCC diğeri FBÜ maçıydı. İki maçı da rahat kazandı. Ama deplasmanda hiç bir varlık gösteremedi. BJKCT'nin deplasmanda göstereceği performansa göre sürpriz yapması mümkün...

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Burak Bıyıktay sezon ortasında göreve geldiğinde "en gerçekçi hedef yarı final" demişti. Buna ulaşmak için bu seriyi geçmesi lazım Beşiktaş'ın. İki takım da çok inişli çıkışlı performanslar gösteriyor, kesin konuşmak mümkün değil. Ben Beşiktaş'lıyım, Alperen Galatasaray'lı. Bakalım seri sonunda kim zafer başlığı açacak blogda :)

Basketbol Günlüğü dedi ki...

Kadro kalitesi ve derinliğini değerlendirirsek Galatasaray bu seride mutlak favoridir fakat, sahada oynanan oyuna baktığımızda Beşiktaş'ın yarı finale daha yakın olduğu bir hakikat.

Koray Mincionzlu şu an uzak ara ligin en kötü performans gösteren koçu ve ligin en iyi kadrolarından birine sahip Galatasaray'da baş antrenörlük yapıyor. Sezonun en iyi oyuncularından Graves'i benche mahkum etti. Her hafta farklı bir rotasyon, bir hafta oynayan, ikinci hafta yok... Galatasaray'ın oyun düzeni tamamen dış atışlara dayalı, savunma sertliği yok. Mincinozlu oyuna müdahale edemediği gibi, takımı da ateşleyemiyor. Galatasaray şube içinde yaşanan çekişmeler sürdükçe maalesef bir arpa boyu yol alamayacak.

Beşiktaş sezon içinde yaşadığı birçok sıkıntıya rağmen ayakta kalmayı başardı ve fiyat/performans olarak ligin en iyi takımlarından biri oldu. İlk haftalardaki yenilgi serisini çıkartırsak, Galatasaray'dan çok daha düşük bir bütçeyle daha fazla galibiyet aldılar.

Galatasaraylı oyuncular mücadele ederse oyuncu kalitesinden ötürü çekişmeli bir seri olur ama, sezonun ikinci yarısındaki isteksizliklerini sürdürürlerse Beşiktaş turu kolay geçer.

Alperen dedi ki...

Ahmet Abi,

Tarafınızdan öyle yahut böyle takip edilmek bizim için ciddi manada onur verici.

Bahsettiklerinize gelecek olursak ben de Galatasaray'ın kadrosunun hakkını veremdiğini, bunun yanında veremeyeceğini de düşünenlerdendim sizin gibi. Fakat bu hafta Ankara'da oynanan maçta gördüm ki belli şeyleri aşmış oyuncular. Bunun yanında Tolliver gibi her aldığını potaya gönderen bir isimin sistem dışında şut kullanmayışı,hücum ribaundunun ardından gösterdiği reaksiyonlar bana gösterdi ki bazı şeyler mental noktada farklı olacak,fakat ne yazıkki Koray Mincinozlu'da en ufak bir değişiklik yok. Oyunculardaki değişim Galatasaray'ın turu geçmesini sağlayabilecek mi,Aziz Bekir eğer bu şekilde devam ederse takımı motive etmeye bana kalırsa evet. Ama son derece zor bir seri olacak,bu çok net.

Basketbol Günlüğü dedi ki...

Sevgili Alperen, siz son oynanan Telekom maçını salonda izleme fırsatı bulmuşsunuz, bu size daha detaylı bir gözlem imkanı sunmuştur.

Umut Parçacıkları başlıklı yazınızı okudum. Yazının büyük bölümüne katılıyorum ama, ne yazık ki takım olmak kolay değil. Telekom oldukça yumuşak bir takım olmasına rağmen, oyuncular son periyotta adeta maçı bıraktılar. İşin içine biraz sertlik girince maalesef mücadele etmiyorlar. Telekom maçının son çeyreğinde yanılmıyorsam Galatasaray takım olarak 1 faul yaptı. Bu çok önemli bir detaydır! Bildiğiniz gibi play-off serileri ekseriyetle sert geçer ve ne yazık ki bu görüntü henüz bu sertliğe hazır olmadıklarını gösteriyor.

Dilerim bizi şaşırtırlar...